Meniu
Šilutės rajono savivaldybė

Šilutėje – „Kultūriniai Klaipėdos krašto surinkimai“

  Šilutės kultūros ir pramogų centro direktorė Jūratė Pancerova kartu su kolektyvu įgyvendina tęstinį projektą „Kultūriniai Klaipėdos krašto surinkimai“,  skirtą jubiliejiniams Klaipėdos krašto atgavimo metams. 

Praėjusį savaitgalį, minint Europos paveldo dienas, centras organizavo kūrybinį architektų surinkimą. Į šį surinkimą buvo pakviesti Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros katedros studentai bei jų dėstytojai.

Šilutė - vienas iš ryškiausių tradicinės Mažosios Lietuvos krašto architektūros pavyzdžių, turintis didžiulės įtakos kultūrinei ir architektūrinei krašto raidai. Miestas iki šiol yra išsaugojęs mišraus plano struktūrą, natūralią aplinką, tūrinės kompozicijos vertingąsias formas ir bruožus.

  Vienuolika ketvirto kurso studentų, būsimųjų architektų grupė,  kartu su  Vilniaus Gedimino technikos universiteto Architektūros katedros docentu  Linu Naujokaičiu ir profesoriumi Gintaru Čaikausku  į Šilutę atvyko penktadienį. Visą savaitgalį  būsimieji architektai dirbo individualiai. Architektams buvo pasiūlyta pateikti idėjų temomis: „Šilutės kultūros ir pramogų centro rekonstravimas bei integravimas į bendrą miesto architektūrą“, „Viešosios erdvės  prie Šilutės kultūros ir pramogų centro sutvarkymas ir pritaikymas šiandienos poreikiams“, „Šilutės kultūros ir pramogų centras – asociatyvus pastatas, integruotas į aplinkos landšaftą“, „Modernios architektūros  Šilutės kultūros ir pramogų centras istorinėje aplinkoje“.

  Jaunieji architektai, kupini dienos įspūdžių, savo pirmines idėjas sudėliojo ir išsakė sekmadienį susitikime su Šilutės architektais bei Šilutės kultūros ir pramogų centro vadove Jūrate Pancerova. Susitikime dalyvavo Šilutės savivaldybės vyr. architektas Edmundas Benetis,  architektai Algimantas ir Tatjana Petravičiai, Alvyda ir Egidijus Vidrinskai.

  Architektai pritarė, kad Šilutės kultūros ir pramogų centro pastatas išsiskiria iš aplinkos,  tačiau tikrai yra galimybė architektūriniais sprendimais jį įtraukti į miesto architektūrą. Savo pirmines idėjas studentai jau pateikė ir net vizualiai pristatė plenero aptarimo metu. Buvo labai originalių ir įdomių sprendimų. Juos komentavo ir savo pastabas išsakė vyriausiasis Šilutės miesto architektas E. Benetis, architektas E. Vidrinskas.

  Kol kas studentai išsakė savo pirmąjį įspūdį ir kilusias idėjas. Geriausi jaunųjų architektų sprendimai bus naudojami tęsiant projektinę veiklą, o metų pabaigoje bus parengta ne tik paroda, pristatanti visas architektų kūrybines idėjas, bet ir studentų kursiniai darbai, kuriuose bus pateikti techniniai ir architektūriniai Šilutės kultūros ir pramogų centro rekonstrukcijos sprendimai. Profesorius G. Čaikauskas užsiminė, kad šis objektas  galėtų būti siūlomas ir magistriniam architektūros darbui.

  Šį Šilutės kultūros ir pramogų centro projektą remia LR kultūros ministerija bei Šilutės rajono savivaldybė.

social media link social media link

Naujienlaiškio prenumerata

Įveskite el. paštą
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Apsaugos kodas
Loading
© Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"