Meniu
Šilutės rajono savivaldybė

2018 m. Medardui Urmulevičiui

Garbingas apdovanojimas įteiktas už reikšmingus nuopelnus Šilutės kraštui, Lietuvos sportui, už išugdytas kelias kartas jaunų žmonių, atsidavusių kūno kultūrai, sportui.

Medardas Urmulevičius–vienas žinomiausių, didelę patirtį turinčių Šilutės sporto mokyklos trenerių, Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos mokytojas-metodininkas, savo ir auklėtinių pasiekimais garsinančių Šilutės kraštą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Kaune gimęs Medardas Urmulevičius vidurinę mokyklą baigė Švėkšnoje, vėliau Lietuvos valstybiniame kūno kultūros institute įgijo sporto mokytojo ir trenerio specialybę. Su Švėkšna susietas visas jo gyvenimas, čia nuo 1958 m. jis dirba Švėkšnos vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoju, vėliau  – Šilutės vaikų jaunių sporto mokyklos treneriu.

Švėkšnos seniūnijos bendruomenė, pristatydama savo kraštietį Medardą Urmulevičių  „Sidabrinės nendrės“ premijos nominacijai, įvardino daugybę jo pasiekimų, garbingų apdovanojimų, iš kurių vieni iškiliausių – suteiktas fizinės kultūros žymūno vardas (1965), nusipelniusio mokytojo vardas (1974 m.), medalis ,,Už nuopelnus moksleivių sportui‘‘(1985 m.), medalis ,,Už nuopelnus Lietuvos sportui‘‘(1991m.), Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino 2-jo laipsnio medalis (1995 m.), Aukso medalis už nuopelnus Lietuvos lengvosios atletikos sportui (2005 m.).

Treneris bendradarbiauja ir padeda sudarant respublikinių, apskrities, rajono varžybų kalendorius, programas. Turi daug žinių iš sporto psichologijos ir medicinos. Kūno kultūros ir sporto komitetui, sporto metodikos kabinetui jis yra paruošęs metodinę medžiagą „Iš darbo patirties šuolio į aukštį rungtyje“ (1974 m.). Teikia metodinę pagalbą krepšinio, stalo teniso ir lengvosios atletikos sporto šakų atstovams.

Medardo Urmulevičiaus talentą ir gebėjimus labiausiai išgarsino auklėtinių pasiekimai: Z. Ūselytė, SSRS žaidynių čempionė Voroneže (1962 m.), o mergaičių komanda - žaidynių  prizininkė, G. Kiūdytė, SSRS moksleivių spartakiados Alma - Atoje penkiakovės čempionė (1974 m.), Indrė Jakubaitytė, Pasaulio lengvosios atletikos čempionato ir Londono olimpinių žaidynių dalyvė (2012 m.).  Per  40 mokinių dalyvavo Lietuvos jaunimo, jaunių, jaunučių ir vaikų rinktinėse, 38 pasirinko kūno kultūros ir sporto mokytojų kelią, 10 tapo Lietuvos čempionais, 11 treneriais, iš kurių 2 - Lietuvos nusipelnę treneriai. Švėkšnos vidurinės mokyklos/gimnazijos mokiniai 27 kartus gerino Lietuvos jaunučių, jaunių ir suaugusių rekordus.

Iškilmių metu, įteikiant „Sidabrinės nendrės“ premiją, ovacijomis buvo vainikuoti Medardo Urmulevičiaus žodžiai „Mes daug geriau gyvensime, jei kiekvienas sąžiningai dirbsime savo darbą“.

Informaciją parengė Kultūros skyrius

social media link social media link

Naujienlaiškio prenumerata

Įveskite el. paštą
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Apsaugos kodas
Loading
© Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"