Meniu
Šilutės rajono savivaldybė

1998 m. Juozui Kinderiui, Horstui Kubutaičiui, Benediktui Orentui

Juozas Kinderis – bibliotekininkas, poetas. Mokėsi Bijotų pradinėje mokykloje, Skaudvilės vidurinėje mokykloje. 1950 m. įsijungė į pogrindinę mokinių organizaciją, turėjusią ryšius su partizanais, dalyvavo partizanų spaudoje. 1951 m. buvo KGB suimtas, nuteistas 25 metams lagerių ir 5 metams tremties. Olžeraso lageryje bendravo su poetu A. Miškiniu. 1956 m. grįžęs iš lagerio, dirbo melioracijoje darbininku, studijavo bibliotekininkystę ir istoriją VU. Eilėraščius ir literatūros kritiką, atsiminimus spausdino rajono ir šalies spaudoje. Už poezijos rinkinį „Šaltoji žemė Vorkuta“ paskirta 1996 metų tremtinių poezijos premija ir laureato vardas. Dalyvauja rajono ir šalies literatų veikloje.

Horstas Kubutaitis – finansininkas, sportininkas, treneris, Pamario krašto kultūros ir sporto rėmėjas. 1954-59 m. lankė Šilutės 1-ąją vidurinę mokyklą, kurią baigęs mokėsi LKKI. 1960 m. išvyko gyventi į Vokietiją. Čia studijavo ekonomiką, finansus ir kreditą. Dirbo finansininku, vadovavo Vokietijos krepšinio komandai. Artimai bendravo su Lietuvos krepšininkais A. Saboniu, S. Jovaiša, Š. Marčiulioniu, R. Kurtinaičiu. 1987 m. prasidėjo draugystė su Šilutės miesto krepšinio komanda, 1-ąja vidurine mokykla. 1994 m. įsteigė savo vardo krepšinio taurę, dėl kurios varžėsi Šilutės rajono vaikai. Finansiškai rėmė Šilutės sporto organizacijas, įstaigas, pavienius asmenis. „Sidabrinės nendrės“ premija paskirta už visuomeninę veiklą.

Benediktas Orentas – pedagogas, istorikas, kraštotyrininkas, Žemaičių Naumiesčio muziejaus vadovas. 1956 m. baigė VPI. Dirbo Šilalės gimnazijoje, Švėkšnos vidurinėje mokykloje, Klaipėdos suaugusiųjų vakarinėje vidurinėje mokykloje, Šilutės, Ž. Naumiesčio vidurinėse mokyklose. Nuo 1952 m. – Ž. Naumiesčio kraštotyros būrelio vadovas. Įkūrė Ž. Naumiestyje muziejų. Apdovanotas „Sidabrinės nendrės“ premija už krašto istorijos puoselėjimą.

social media link social media link

Naujienlaiškio prenumerata

Įveskite el. paštą
Jūsų vardas
Jūsų el. pašto adresas
Klaidos arba netikslumo aprašymas
Apsaugos kodas
Loading
© Visos teisės saugomos. Sprendimas: UAB "Fresh Media"